6 Eylül 2013 Cuma

Bilgisayarın İcadı





Bilgisayarın icadı her zaman hesap makinesi amacı olarak ortaya çıkışına, yüzyıllarca geriye dayatılır. Oysaki tam anlamıyla bir bilgisayarın ortaya konulması günümüzden 60 yıl kadar öncesine takamül etmektedir. 1941 yılında Kondrad Zuse adlı Alman bilim adamı tarafından daha önceki çalışmalar geliştirilerek ortaya konulan ilk tam anlamıyla bilgisayar yazılım ile çalışıyordu.
Kondrad Zuse, bilgisayar yazılımlarının ilk olarak kullanıldığı bilgisayarı icat etmişti. Bilgisayar çalışmalarında dönüm noktası olarak değerlendirilebilecek bu bilgisayar, bilgisayar teknolojilerinin gelişmesinde büyük önem taşımaktadır.


Günümüzde bahsedilen oda büyüklüğündeki ilk bilgisayarın ortaya konulması da Kondrad Zuse'un icadından 5 yıl sonra yani 1946 yılında icat edilmiştir. J. Presper Erchert ve Jn W. Mauchly, tarafından icat edilen bu dev cihaz, tam elektronik olma özelliğini taşıyordu. Hesap makinesi alanında görülmemiş işlem kabiliyetlerine sahip olan 30 tonluk bilgisayar, 5000 adet sayıyı sadece 1 saniyede toplayabilmekteydi. Bilgisayarın icadından bir diğer dönüm noktası olan bilgisayar, aynı zamanda günümüz bilgisayarının ortaya konulması için de çalışmaların hızlanmasına sebep olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder